CATERING STOCKHOLM

PIELEN CATERING & EVENT | 08-758 76 44

Lokaler

Rätt lokal är ett måste för ett lyckat evenemang. Vi har ett nära samarbete med lokalerna Kristinehovs Malmgård, Ekermanska Malmgården samt M/S Borgila. Här kan du boka in ditt evenemang och får fullständig service. Lokalerna är centralt belägna och därmed lätta att nå antingen med bil eller lokaltrafik. Vår Sommelier hjälper gärna till med kostnadsfria dryckesrekommendationer samt åtgångsbedömning till ert arrangemang. Lokalerna är utrustade med porslin, bestick och glas samt bord och stolar. Läs mer om lokalerna nedan och kontakta oss för detaljerad information om möjligheterna. Har ni en egen lokal eller önskar förslag på andra lokaler så kan vi även bistå med det. Varje år bjuder vi även in till julbord på Kristinehovs Malmgård.

 

Kristinehovs Malmgård

Känn historiens vingslag på Kristinehovs Malmgård. Ett stenkast från Hornstull kan du bege dig bakåt i tiden och besöka 1700-talet. På denna historiska herrgård hittar du ett flertal salonger, festsalar och mindre rum som passar för fester, middagar, bröllop och även för konferenser. Upp till 210 personer får plats.

Njut av god mat i en underbart vacker miljö med möjlighet att få allt serverat på tidsenligt porslin som passar perfekt ihop med lokalerna. Vid önskemål kan vi organisera serveringspersonal klädd i historisk dräkt samt passande underhållning.

Ekermanska Malmgården

Tomten där Ekermanska Malmgården ligger idag beboddes enligt mantalslängderna år 1711 av en trädgårdsmästare, en vädertågare och en sillpackare. Tantoområdet var vid den här tiden stadens utmark med sparsam trähusbebyggelse men med stora odlingsområden.
Ekermanska malmgården har tjänstgjort som arbetarbostad, krog, med namnet Lätta Lifvet, och livsmedelsaffär. Av den lantliga anläggningen återstår idag en lång byggnad vars östligaste och västligaste delar förmodligen är från sent 1600- tal medan mellanliggande byggnader tillkommit under 1700 – 1800 talet.
I det gamla köket finns delar av föreningens föremålssamling. I museirummet finns möbler från sent 1800 – tal samt fängelset Långholmens orgel, fortfarande spelbar. Sedan år 1973 driver Högalids Hembygdsförening Ekermanska malmgården, som är en av de äldsta malmgårdarna i trä på Södermalm som idag är tillgänglig för allmänheten.

M/S Borgila

Fira fest eller bjud in till ett evenemang i en unik miljö. M/S Borgila är precis som det låter ett motorskepp och ligger förankrat vid Söder Mälarstrand med utsikt mot Stadshuset. Njut av solen på däck eller bjud upp till dans inne i skeppets hjärta. M/S Borgila är en mångsidig lokal som passar lika bra för en bröllopsfest eller ett födelsedagsfirande som för en konferens. Här finns det plats för upp till 100 gäster till bords (totalt 150 gäster i lokalen), två barer, ett dansgolv med högt i tak och fullständig ljud- och ljusutrustning. Givetvis finns det WiFi om ni önskar arrangera ett företagsevenemang med tillhörande catering.

 

Vi hjälper er att hitta rätt lokal för festen eller evenemanget!